Ne prezrite

Minh Dam je trenutno eden najvplivnejših akvarelistov mlade generacije na Poljskem.

WORKSHOP IAN FENNELLY

Ian Fennelly je slikar, učitelj, svetovalec v procesih izobraževanja učiteljev in vzgojiteljev, umetnik “urban sketching’” smeri. Diplomiral je na Wimbeldon School of Art, kjer je pridobil naziv iz –BA Fine arts, nato je nadaljeval  svoje izobraževanje na podiplomskem študiju Certificate of Education.

 

Njegovo delo se osredotoča na izkušnjo bivanja v živahnem, urbanem okolju in na načine ter tehnike s katerimi lahko oblike, vzorce, barve in energijo, ki nas obdaja povežemo v smiselno celoto. 

Pogled umetnika 

Vselej me je privlačilo urbano okolje, kjer se ljudje srečujejo, vstopajo v interakcijo z zgradbami in predmeti, ki jih obdajajo. Poizkušam upodobiti ljudi ne da bi jih dejansko umestil na sliko, delno tudi zato, ker nikoli ne mirujejo. Nadvse rad pa upodabljam mesta, kjer so bili, tlakovce po katerih so hodili, okna skozi katera so gledali. Risanje na lokaciji je moja strast, ker omogoča unikaten zapis izkušnje kipečega vrveža na neki lokaciji.” Ian

 

Ian Fennelly

Vir: Ian Fennelly

Material

Pri svojem delu uporablja različne materiale, katere bo tudi predstavil na svoji delavnici.

 

Na delavnici bo predstavljena linija Derwent Inktense, v obliki barvic, kred in kock. Unikatna formulacija, kjer so pigmenti vezani v akrilno osnovo. Z vodo jih lahko raztopimo v povsem tanek, močno intenziven barvni nanos, ki je po sušenju permanenten in ga dodatni nanosi vode ne topijo. Odlično za večplastno slikanje v tehniki podobni akvarelu.

 

Derwent Inktense risala    Van Gogh akvareli

 

Derwent – profesionalna linija risal, izdelana v angleški tovarni Lake District, Cumbria, je namenjena umetnikom,  ljubiteljem in študentom umetniških smeri. Zajema vrhunska grafitna risala, oglje, pastele, akvarelna risala v več različicah, permanentna risala z izjemno svetlobno obstojnostjo in različno formulacijo teksture ter povsem unikatno linijo akrilnih tušev v suhi obliki Inktense.

 

Derwent inovativnost, novi produkti, posluh za želje umetnikov, inspiracija.

 

Poleg Inktense barv, so bile predstavljene še odlične akvarelne barve Van Gogh proizvajalca Royal Talens, brushpeni Tombow, finelinerji Micron Sakura in Derwent Linemaker.

 

Orvieto, Umbria      Kloveniers, Burgwal
Orvieto, Umbria     Kloveniers, Burgwal

Vir: Ian Fennelly

Opis delavnic

V sklopu ALF jesen 2019 smo organizirali kar tri delavnice kjer je bila prikazana 'Urban sketching' tehnika v slogu Ian Fennelly-ja, vodil nas je skozi celoten proces ustvarjanja na lokaciji v centru Ljubljane.

 

V ta namen je izbral različne lokacije v centru Ljubljane, kjer je prikazal kako najprej z nežnimi nanosi barv razbijemo površino slikanja in postavimo okvire kompozicije. Prikazal je tudi kako vplivajo barvni nanosi in nalaganje ter mehčanje le-teh na končni izdelek.

 

Za tem je sledila tehnika nadaljnje gradnje risbe z brushpeni in še dodajanje podrobnosti in gradnja teksture s finelinerji. Pri tem smo spoznali povsem nov način opazovanja in zaznavanja detajlov v nekem trenutku na neki dani lokaciji. Spoznali pa smo tudi kako obvladovati gibanje pri slikanju na lokaciji in spremembo zornih kotov.

 

“The more you look, the more you see, the more you understand.”

“Dlje kot opazujete, več vidite, več dojemate.”

 

Povezave

Instagram: @ianfennelly

Facebook: Fennelly Art Ltd

Spletna stran: www.ianfennelly.co.uk

 

Logotipi