O šoli

LIKOVNA ŠOLA ART 
 

VAŠE  ŽELJE-LIKOVNO IN TEHNOLOŠKO ZNANJE-PROFESIONALNI SLIKARSKI MATERIAL- SPROŠČENA ZABAVA

O šoli
Likovna šola Art poteka pod mentorstvom diplomiranega slikarja Žige Bratoša že 8 let. Naši prostori se nahajajo v Botaničnem vrtu Ljubljana. V poletnih mesecih organiziramo tudi slikarske  vikend kolonije v naravi ( Goriška Brda, Sinji Vrh…)  Trudimo se izbirati privlačne lokacije, ki udeležencem nudijo mirno zavetje pred  truščem vsakdana.  
 

Skupine
Oblikujemo manjše skupine, do 12 udeležencev , ki so zelo raznolike tako s starostnega vidika kot tudi z vidika predznanja. Delo v manjši skupini nudi možnost druženja in izmenjave mnenj, udeleženci skozi debato plemenitijo svoje ideje. Hkrati pa tovrstna skupina še vedno zagotavlja intimno okolje in omogoča mentorjem, da se individualno posvetijo vsakemu udeležencu. Naš cilj je, da prepoznamo vaše želje in oblikujemo program po vaši meri. Vsakega udeleženca spremljamo skozi celoten učni proces in prilagajamo vaje njegovim razvojnim stopnjam. Tako zagotovimo, da sistematično osvoji vse slikarske elemente, od risbe dalje. Zavedamo se, da je vsak človek unikaten in temeljito razvijamo osebni slikarski stil vsakega posameznika. 

 

O mentorju 
Žiga Bratoš je 32 letni magister menedžmenta vseživljenjskega izobraževanja, diplomirani slikar s pridobljeno pedagoško – andragoško izobrazbo in diplomant marketinga. Zaznamuje ga metodologija, ki spodbuja ustvarjalnost in učinkovitost, se pravi, da tečajniki čim hitreje dosežejo vidne rezultate in s tem motivacijo za ustvarjanje. Podaja likovna znanja, ki so ključna za osnovni slikarski zagon, v nadaljevanju pa tudi bolj poglobljena znanja likovne teorije s področji, ki zanimajo udeležence. Gre za neke vrste »turistični« vstop v akademsko maniro. 
 
 

Potek dela
Pri nas boste deležni sistematičnega poglabljanja v različne slikarske teme. Neposredno povezujemo likovno teorijo (kratka predavanja ) in slikarsko prakso(slikanje) .Ob tem spoznavate tudi želene slikarske tehnike, ki jih prilagodimo motiviki. Spoznavali boste najboljše in najnaprednejše slikarske materiale, orodja in učinke, ki jih omogočajo. Z vsem tem boste pridobili trdno podlago za najrazličnejše slikarske izzive. 
Individualnost programov je še bolj izrazita na nadaljevalnih srečanjih, kjer skupaj odkrivamo vaše želje in oblikujemo program po vaši meri. Učni proces prilagodimo tako motivu kot tudi tehniki, ki jo želite spoznavati. Vselej so dobrodošle pobude udeležencev, da prinesejo svoje projekte ali izrazijo konkretne želje, ki jih skupaj realiziramo.